Wrocław

Moi!

Kävin toukokuussa viikon Puolan reissulla Wroclawissa ja Krakovassa, joka toimitti kevätretken virkaa ja samalla moikkailin vaihtokamuja. Harmillisesti heillä siellä juuri kiireisimmät ajat silloin koulun kanssa, joten ei kunnolla ehtinyt hengaamaan. Mutta oli huippua ja outoa myöskin nähdä melkein vuoden jälkeen tuttuja naamoja :) Lensin Finnairin suoralla lennolla Krakovaan, jossa odottelin kaamean monta tuntia bussiasemalla ja lähdin suoraan bussilla Wroclawiin, Puolan neljänneksi suurimpaan kaupunkiin. Varmaan saattaa tulla pari kertaa ilmi, mutta Puolassa on ha-la-paa! Netistä ostettu bussilippu n. 400 km matkalle oli euroissa joku 4 €. Bussissa oli kaiken lisäksi palvelua, annettiin aamiaiskeksi ja juotavaa. Nythän on tullut Suomeenkin ilmeisesti samanlaisia kaksikerroksisia wifillä varustettuja busseja, mutta palvelun taso yllätti kyllä positiivisesti.




Kaverini myi noille jokilaivaristeilyille lippuja, ja pääsin sitten kerran yhden paatin matkaan kohti eläintarhaa. Hengasin matkan aikana useammankin tunnin hänen työpisteellään hah. Joet ovat kaupungissa vahvasti läsnä. Kävin tosiaan eläintarhassakin, vaikka alunperin ei kuulunut suunnitelmaan. Sinne oltiin rakentamassa Afrikka -teema-aluetta ja se oli osin remontissa mutta eläintarhat on aina jees, ja tämä oli todella vehreä ja näin monia uusia eläimiä, varsinkin niitä afrikkalaisia, esim. ensimmäistä kertaa kirahveja ja hyeenoja!







Perimmäinen tarkoitus oli löytää japanilaiseen puutarhaan, mutta en sitten loppujen lopuksi löytänyt, mutta nättiä muukin puistoalue oli, ihan supernättiä pikemminkin!



Yksityiskohdista olin ujo ottamaan kuvia ja muutenkin turisteilemaan. Eipä sitä aina kai tarvitse niin linssin läpi kaikkea katsella. Wroclaw on mukava sekoitus vanhaa ja uutta, ihania vanhoja koristeellisia värikkäitä taloja ja ankeampaa perusbetonia, lisänä uusia ostoskeskuksia ynnä muita, mm. kauempana siintävä "pilvenpiirtäjä". Sain jotenkin kuvan, että Wroclaw on todella kiva paikka asua.









Viimeinen kuva hostellin ikkunasta pääturistikadulle, jossa oli parin päivän ajan kivat kojumarkkinat. Sieltä ja myöhemmin Krakovan kauppahallista olisin voinut tuoda kotiin kaiken puolalaisen keramiikan, koska niissä vain on niin mahtavat kuvioinnit ja värit! Hostelli sijaitsi siis kovin keskellä ja vaikka oli KFC:n yläpuolella niin ei tullut rasvankäryt :D Sain myöskin rauhassa katsottua Suomen finaalipelin Venäjää vastaan! Kokemus sekin. Kolme yötä maksoi hurjat 25,11 € ja hostellikokemus oli hyvä jälleen, onneksi ei ole ikäviä tullut vielä vastaan, joten uskaltautuminen 8 pedin sekahuoneeseen oli kannattavaa. 

Next up Kraków!

Comments

Popular posts from this blog

Filippiinit 1

Kraków

02.12.2012