"May I offer you anything? A small glass of cyanide?"

Heippa, löysin luonnoksen yhdestä kirjapostauksesta kevättalvelta. Laitanpa sen nyt esille ettei jää arkiston haamuksi. Oon noitten jälkeen lukenu myös kolmannen itsenäisen osan tuohon sarjaan, mutta se ei enää iskenyt yhtään.
//
Mooi

En oo alkuvuonna hirveesti lukenu, enemmänki oon tuijotellu vaan sarjoja ja metromatkoilla räplännyt puhelinta. Onneksi kuitenkin nappasin randomilla kirjaston hyllystä niteen ja kun aloin lukemaan niin vaikea oli laskea käsistä! Kirja oli siis Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjo, ja sen luettuani lainasin heti toisen, Enkelipeli -nimisen itsenäisen "jatko-osan". Se ei ole siis varsinainen jatko-osa, vaan kirjoissa on yhteistä sama miljöö ja samoja henkilöhahmoja. Samaan "sarjaan" kuuluu myös tietääkseni kolmaskin kirja. Tarinat sijoittuvat Barcelonaan ja pyörivät kirjojen ja kirjailijoiden ympärillä. Ne ovat kummallisella tavalla jännittäviä ja niissä on omalaatuinen tunnelma.

"Every book, every volume you see here, has a soul. The soul of the person who wrote it and of those who read it and lived and dreamed with it. Every time a book changes hands, every time someone runs his eyes down its pages, its spirit grows and strengthens."




Comments

Popular posts from this blog

Filippiinit 1

Kraków

02.12.2012