Pikareissu Barcelonaan, osa dos

Sagrada Familia. Kuvaan ei valitettavasti saa sen massiiviutta. Sisälle ei menty, koska jos sinne haluaa päästä järjellisessä ajassa täytyy jonottamassa olla tuntia ennen avaamista ja aikaa meillä ei ollut mennä minnekään museoihin sun muihin sisälle. Seuraavaan kertaan!

Rakastan parvekkeita ulkomailla, ja näitä tämmösiä vehreitä katuja.

Katukuvaa kävellessä kohti Park Güelliä.

Park Güellin ekoja katseenvangitsijoita.

Rinteeltä oli hienot näkymät kaupunkiin.


Puut ja puistot ja semmoset on jees.
Kaupungin yksi laita.

Park Güellin rakennuksia puskasta.

Kuuluisat mosaiikkipenkit.
San Antonin kauppahalli/marketti/tori mikä onkaan suomeksi, toinen osa vaatteita ja semmosta, toinen tuoreita elintarvikkeita. Käytiin myös siinä kuuluisimmassa kauppahallissa keskuskadun lähellä ja voin vaan kuvitella kuinka siistiä ois asua tuolla ja hakee oikeesti tuoreet kalat tai lihat tai vihannekset ruuanlaittoonsa.

Seinäkuva ja parvekkeita.
Tää tuli nyt taas vähä random kohtaan, mutta Park Güellistä vielä. Kuvaan päässy myös poliisimiekkoset. Saatiin poliiseilta parit huudahdukset ku mentiin väärästä kohtaa tien yli :(

Niin mitä niistä parvekkeista...

Se on pronssinen!

Casa Battlo.

Oon niin ylpee tästä kuvasta hahaha.
Minä siellä hiekkamyrskystä selvinneenä ja rasvaisella tukalla ilman meikkiä. Siksi valittuna näin kaukaa otettu kuva ;).

Siinä vähän tapas-esimerkkiä, ja kaverin pullo, miulla on paikallista Estrella Damm- hanaolutta jos oikein muistan nimen.

Cafe Opera. Otettiin vinkki opaskirjasta. Tuo oli joku historiallinen (no kuvastakin näkyy), 1920 tai -30- luvulta asti toiminu ravintola. Oli hieno kyllä, eikä luonnollisesti suomalaiseen hintatasoon tottuneelle kalliskaan.

Mutta, kalliista puhuen, matkaseuran veli oli suositellu yhtä ravintolaa ja mentiinkin sinne illallistamaan. Se oli ihan täynnä mikä totta kai on hyvä merkki. Huomattiin kuitenki, että ei ehkä ihan meijän hintaluokassa. Se oli täynnä tyylikästä porukkaa ja viinihyllyltä bongattiin mm. tuommonen tonnin pullo :D. Ruoka olis ollu noin 15 € mikä ei nyt niin kaamee hinta oo (turhan paljon kuitenki siihen hetkeen), mutta tarjoilijankin suosituksesta (:D) mentiin sit läheiseen toiseen paikkaan.

Tarjoilija lähetti meidät siis toiseen ravintolaan, mikä oli juuri keittiötään sulkemassa, onneksi kerettiin kuitenkin. Ja siellä oli kyllä reissun paras annos, reilun kokoinen tapas, jossa oli kinkkua ja artisokkaa, minkä päällä maapähkinävinagrette ja jottai heinää jonka lajin unohdin jo kun sain annoksen eteen haha. Umsmums, maistan sen vieläkin.
Vikaks illaks meillä ei ollu hostellia varattuna (säästöä katsos) ja suunnitelma mikä toteutettiinkin oli, että yöhän käytetään bilettämiseen. No rohkeampi kaverini sitten kysyi siellä ravintolassa viereisen pöydän naisporukalta missä olisi joku hyvä tanssipaikka lähistöllä. Saatiin nimi ja ohjeet ja suunnistettiin sinne. Paikka oli tosi kiva ja omalaatuinen heh,ja ei ollu mikään turistipaikka. Musiikki oli ns. old skool-meininkiä, esim. pulp fictionin tanssikohtauksen biisin tyylistä, rock&rollia, funkkia ja semmosta, mutta tuli sieltä myös Franz Ferdinandia ja Eminemiä! :D Virkistävää oli vaihteeksi baarissa kuulla jotain muutakin kuin Pitbullia... Tanssittiin ihan reilun aikaa ja kun oltiin juomatauolla tuli jotkut tyypit juttelemaan. Sitten kun toinen kuuli, että oon Suomesta, se ryntäs jonnekin hakemaan jotain tyyppiä huudahtaen jotain "miun kaveri osaa puhua suomea". No kävi ilmi, että tavattiin polttariporukka, josta kaksi tyyppiä oli ollu vuoden vaihdossa Tampereella kymmenen vuotta sitten! Ja niitten porukan tarina oli että ne oli useempi vuosi sitten asunu kaikki Barcelonassa, mutta myöhemmin sitten hajaantunu ympäri Eurooppaa ja nyt kokoontunu sinne taas polttarireissulle. Kaks niistä asu kaiken lisäks Saksassa. Voi random sentään! No baari alko sitten sulkemaan niin ne kutsu meidät mukaansa lähtemään jollekin niitten vanhalle kantaklubille. Lähdettiin kun ei muutakaan suunnitelmaa ollut, mutta ei sitten menty sisälle, koska pääsymaksu oli 12 euroa ja ei oltas oltu siellä kuitenkaan pitkään. Käveltiin aikamoinen matka rannalta takaisin hostellille hakemaan laukkujamme ja suunnattiin bussiasemalle odottamaan bussia kentälle.

Asemalla odotettiin n. 2,5 h, nukuttiin reilun tunnin matka bussissa, kentällä odotettiin taas yli kolme tuntia. Saksassa kentällä kysyttiin vaan joiltain tyypeiltä, jotka oli lähdössä autolla mihin suuntaan ne oli menossa ja kun suunta oli passeli kysyttiin kyytiä. Päästiin niitten kyydillä Magdeburgin juna-asemalle asti (ilmaiseksi vielä kun eivät ottaneet rahaa vastaan), eikä junaa onneksi tarvinnut kauaa odotella. Kotiasemalla piti taas kuitenkin puoli tuntia odottaa bussia, mutta siinä vaiheessa ei kävely ois tullu kysymykseenkään, joten kiltisti odotettiin vielä viimenen pätkä. Suihku ja sänky tuntu taas harvinaisen hyvälle sen puolentoista vuorokauden menemisen jälkeen! Nukuinki varmaan 13-14 tuntia seuraavana yönä. Tiivistettynä voin vaan sanoa, että takaisin on päästävä pariksi viikoksi tutustumaan paremmin kaikkeen museoista musiikkiin ja syömään herkkuruokaa useasti päivässä (kokeilla mahdollisimman montaa eri tapasta;), ettimään lisää jänniä baareja ja  nauttimaan myös biitsistä. Matka oli oikeen tiivis paketti ja tuntuu, että esim. ihan keskusta ja Park Güell on nyt nähty, mutta mielenkiintosia katuja tuntui vaan riittävän loputtomiin. Se matka sitten kun on varaa herkutella ja ostaa pääsylippuja, heheh. Ehkä siihen mennessä Sagrada Familiakin olis valmistunu...

Loppulaini: SUOSITTELEN!

Comments

Popular posts from this blog

Filippiinit 1

Kraków

02.12.2012