Viikko Sveitsin rajamailla

Edit: Piitkä piitkä postaus 27.2.-4.3. ajalta

Hallo!

Täällä Saksassa ollaan nyt, Konstanzissa Bodensee-järven rannalla tarkemmin ottaen. Ollaan menty ja tehty kaverin kanssa koko ajan jotain niin en oo tullu tänne kirjottelemaan. Ja oon ollu laiska ottamaan kuvia, he. Kirjoittelen tässä nyt kuitenkin mitä on tullut puuhailtua viime päivät.

Tiistai

Tiistaina lähdin junalla siis kohti Helsinkiä, kävin ostamassa sanakirjan ja ajoin siitä bussilla Lohjalle. Vikaa kertaa saunaan pitkään aikaan, ja nukkumaan n. 4 tunnin unet.

Keskiviikko

Herätys kolmelta yöllä ja ajoissa lentoasemalle :D Lento lähti siis 6:50 ja kesti pari tuntia koneen sulattamisineen. Kone piti siis käydä sulattamassa jäästä jäänsulatuspaikalla, en ees ollu tienny semmosta tehtävän. Berliinissä löysin hyvin oikeeseen paikkaan ja enpä kerennyt kuin ihan hetkeksi istahtaa odottamaan niin koneeseen nousu alkoi jo. Lento Berliinistä Zürichiin oli noin vartin myöhässä, eli kesti n. 1h40 min. Matkatavarat haltuun ja lipputiskille ostamaan päivälippua Zürichiin. Lentoasemalta junalla kymmenen minuutin matka päärautatieasemalle ja isot laukut lokeroon säilytykseen. Odottelin hetken kaveriani ja lähdettiin siitä heti etsimään oikeaa ratikkapysäkkiä ja tottakai vähän mentiin ensin väärään suuntaan. Ajettiin ratikalla siis Zürichin eläintarhaan!

Lisko!

Krokotiili vai alligaattori, en muista enää.

Pingviinit lähti siellä kävelylle!

Pingviinimarssi

Norsut

Miksen koskaan muista näitten nimiä?

Sarvikuono

Fluffy chickens - pörröiset kanaset!














































































































































































































































Torstai



Torstaina herättiin suht aikasin kun eilen oli aikamoinen väsymys päällä jo aikaisin illasta. Päivä meni asioita hoitaessa ja kaupunkia ympäri kävellessä. Miulla oli korkolaput lähteny saappaista melkein kokonaan niin kävin viemässä suutarille, muun muassa. Käytiin joissain kaupoissa myös. Kaverilla oli paljon erilaisia alennuskuponkeja eri ravintoloihin mitä ei kyllä hintojen puolesta olis tarvinnu, he. Käytiin iltapäivällä sit kotona kun eräs ravintola sulki juuri iltapäivätauoksi kun marssittiin sisään. Käytiin sit kotona josta joskus kuuden aikaan sit syömään. Paikka oli turkkilainen olevinaan, mutta aika saksalaiselta se näytti kyllä lukuunottamatta seinien kuvia :P. Syötiin semmoset annokset (jonka nimee en muista) joissa oli semmosta paksua pyöreetä pastaa, miulla kasvisten ja vuohenjuuston kanssa ja päällä vielä semmonen jugurttikastike. Oli hyvää ja ahmittiin kyllä aika nopeaa annoksemme… :D Illan suunnitelma sen jälkeen oli teatteri! Aikaa pikaiselta ruuastamiselta meille kuitenkin jäi niin hilluttiin ympäriinsä hetki. Konstanzin kaupunginteatterissa käytiin kattomassa Romeo & Julia, mistä ymmärsin puheen tasolla aika vähän, mutta onneks tarina on tuttu niin pysyy mukana ;) Versio oli aika moderni, siihen kuului mm. mielenkiintoiset naamiaisasut ja tanssit ym. Ainakin siellä teatterissa sai kuulla kun saksalainen huutaa saksaksi, just semmonen kuva mikä kaikilla on saksan puhumisesta :D. Illalla käveltiin kotiin ja aika pikaisesti sammuttiin kävelyntäyteisen päivän jälkeen. Ai niin, siellä teatterissa oli samaan aikaan joku yläkoululuokka kattomassa, joten kuului ehkä vähän häiriöääniä välillä.


Perjantai



Perjantaina kierreltiin taas kaupunkia ja kaveri osti kaikkee tarpeellista kamaa, itse en varmaan mitään, korkeintaan jonkun deodorantin ha. Käytiin syömässä ja käyttämässä taas tarjouskuponki jossain aika pienessä ravintolassa. Syötiin jännät pizzamaiset jutut missä oli päällä taas semmosta jugurttikastiketta ja oisko siinä ollu niinku kananmunaa, ja täytteiksi otettiin kinkkua ja sipulia. Hyvää oli sekin, tais olla joku turkkilainen ravintola taas, tosin tämä nyt vielä vähemmän muistutti mistään Turkista. :D Sit käytiin kauppakeskuksessa syömässä italialaista jäätelöä, nam nam. Lähdettiin iltapäivästä sitten kotiin, ja illalla mentiin yhteen panimoravintolaan missä näillä oli joku uusien vaihtareiden tutustumistilaisuus, tosin silloin kun mentiin paikalle ei siellä kuulemma paljon ketään uusia näkynyt ja paikan ollessa suhteellisen täyteen ahdettu jouduttiin istumaan kaukana kaikista kaverin vaihtarikavereista. Sieltä lähdettiin sitten lopulta eräisiin hämäriin bileisiin :D Ne oli jossain vanhassa Ranskan armeijan käyttämässä talossa, missä nykyään on opiskelija-asuntoja (niissä on aina yhdessä joku 7 huonetta) ja mitä sanotaan kummitustaloksi tms. :D No sinne mentiin ja ihme tyyppejähän siellä oli ja oikee dj kamoinensa vaan keittiössä… No joo, se oli jonkun järjestäjän kaveri. Tanssittiin sit keskenämme (3 henk.) kun kaverin kaverin kutsunut järjestäjä sano että dj on surullinen kun kukaan ei tanssi :D. Oltiin siellä varmaan joku pari tuntia yhteensä ja käveltiin kotiin.


               
Joskus järkkäri ois oikeen kiva...

Harmaata Zürichiä.

















































Lauantai



Lauantaina nukuttiin pitkään ja eipä paljon tehty mitään päivällä. Tänään tehtiin ite ruokaa, bataattikeittoa haha. Illalla oli luvassa bileet Europahausissa missä suurin osa vaihtareista majoittuu. Sinne lähdettiin yhdeksän aikoihin. Pelattiin juomapeliä ja semmosta. Jossain vaiheessa sit siirryttiin yhden tyypin huoneesta koko kämppään ja laitettiin musat vähän kovemmalle, ja sitten tuli lisää porukkaa. Ite pelasin suurimman osan ajasta sitä juomapeliä :D. Ilta päätty kaverin puolelta vähän onnettomammin mutta ihan kiva ilta kuitenki, hahaha. Kotona joskus kolmen jälkeen.



Konstanz

Konstanz

Mintunvärinen talo!

Kenkäpuu






























































































































































Sunnuntai



Ei pystyny ihan hirmu pitkään nukkumaan ja aurinkokin paistoi joten lähdettiin päivällä tai iltapäivästä hakemaan unohtunutta kameraani ja muuten vaan hyvässä ja raittiissa ilmassa käyskentelemään. Kävin mäkkäristä hakemassa pirtelön ja karkkia kioskilta. Tarkoitus oli kokata ylijääneistä bataateista bataattiranskalaisia mutta ne sitten vähän palo ja jäi kaiken lisäksi myös lötköiksi… No, onneksi oli karkkia, haha. Alotettiin kattomaan Gleetä alusta kun kaveri sen aikoi aloittaa, ja illalla puoli yhdeksän aikaan lähdettiin erään kaverin vaihtokaverin luo parin muun tyypin kanssa katsomaan leffaa. Katsottiin X-men joku, uusista niistä se missä ne on nuoria. :D En oo oikeen X-meneistä perillä. Oltiin sieltä kotona joskus puolen yön jälkeen. 

Maanantai


Maanantaina piti taas ottaa itseä niskasta kiinni ja keretä mahdollisimman paljon tekemään, haha. Kahdentoista aikaan lähdettiin käymään Konstanzin yliopistolla, kaveri esitteli esim. hienot biologian laitoksen eläinkokoelmat, ja kirjastot sun muut huudit. Käveltiin sinne ja takaisin aika lyhyt matka, minkä jälkeen oli hetken aikaa odottelua ennen kuin lähdettiin porukalla kohti suklaatehdasta! Ajettiin ensin bussilla Sveitsin puolelle (Konstanz sijaitsee siis aivan Sveitsin rajalla), mistä käveltiin pieni matka tehtaalle ja sen myymälään siis. Saksassa on nyt kaupat täynnä suklaajäniksiä pääsiäistä varten ja sielläkin oli ties minkä kokoisia ja näköisiä ja makuisia pääsiäisjäniksiä ja muuta. Ostin pussillisen sellaisia paksuja tikkuja joissa oli pähkinäcremetäyte ja levyllisen tummaa chilisuklaata. Kaupan päälle myyjätäti heitti 4 pientä maistiaispupua (: Sieltä käveltyämme meidän piti odotella taas vähän aikaa, oltiin suuntaamassa yhden irkkupubin osta kaksi-maksa yksi-tarjoushampurilaisille (itsetehdyt) ja sen aukaisua piti odotella siis. Tuoreet hampurilaiset oli kyllä hyviä, nam nam osa 10. Siitä saatettiin sitten yksi tyyppi yhden toisen tyypin luo kun ei ollut siellä aikaisemmin käynyt ja viivyttiin siellä hetki. Viimeinen ilta vietettiin katsomalla Gleetä ja kyyläämällä ihmisiä facebookissa.

Kaunis päivä ja kirkko suklaanhakumatkan varrella.

















































Noniin, nyt olis kaikki päivät ennen Wernigerodeen tuloa kirjattu ylös joten seuraavaksi alan muistelemaan mitä kaikkea on jo keretty tehdä täällä. 

Kuulemisiin! :D

Comments

Popular posts from this blog

Filippiinit 1

Kraków

02.12.2012