Ensiaskeleet Erasmuksena

Heis!

Laitetaan ekan vajaan viikon kuulumiset yhteen. Alotan nyt lauantai-illan suvantohetkenä kirjaamaan ylös ekoja tunnelmia täältä. Mennään järjestelmällisesti päivä päivältä.



Tiistai

Oon nyt kirjottanu to-ma kertomukset tässä junan kyydissä. Lähdin tänään siis matkaan 10.38 Konstanzista, perillä Wernigerodessa pitäisi olla 19.37 Edelliseen vaihtopaikkaan saavuin n. 5 minuuttia myöhässä ja tämä juna lähti 10 minuuttia myöhässä. Seuraava vaihto kestää puoli tuntia ja viimeinen kymmenen minuuttia. Näin tästä ikkunasta Schwarzwaldia ja juuri nyt olen Frankfurtissa! Miulla ei oo tästä reitistä oikeen havaintoa missä tosiasiassa kuljen, mutta tsekkaan sen vaikka sitten perillä ;) Olipas kiva vajaa viikko ja kaikkee paljon kerkes tehä kyllä. Nyt sitten jännittämään mitä seuraavat orientaatiopäivät tuovat tullessaan.-- Ja perille saavuin ihan aikataulussa, samaan aikaan yhden espanjalaisen tytön kanssa. Saatiin tilataksikyyti asuntolalle, jossa miun tapauksessa olikin sitte bileet jo vastassa, mutta todella väsyneen ja kipeän olon takia skippasin tutustumisen siltä iltaa. Olin ehkä hieman tyly, mutta halusin vaan kaatua sänkyyn heti kun pääsin ovesta sisään, hah.

Keskiviikko

Orientaatio alkoi kampuksen esittelyllä, meidän vaihtareitten vastaanotolla ja kirjaamisella paikallaoleviksi ja Saksa-infolla. Lounaan jälkeen lähdettiin kiertämään kaupunkia kahdessa ryhmässä. Sen jälkeen käytiin läheisessä isossa marketissa ostamassa ruokaa ja muuta tarpeellista ja illalla meille oli järjestetty keilausilta. Sen jälkeen palattiin suoraan asuntolalle ja aloitettiin juhlistamaan rennosti yhden tyypin 24-synttäreitä. Syötiin kaupasta ostettu kakkua kaljan kanssa, ahah ja tanssittiin gangnam stylea. Pakko varmaan opetella juomaan kaljaa täällä :D Ilta kului jonnekin puolenyön tienoille. 

Wernigeroden linna

Linnaa (ei saanu kuvata sisällä)

On vähä sumuset ajat.


Torstai

Torstain ohjelma alkoi saksalaisen pankkitilin avaamisella, mikä on pakollista vuokranmaksun takia (veloitetaan suoraan tililtä) sekä koulun liikuntakurssien esittelyllä. Sen jälkeen meillä oli pienimuotoinen kansainvälinen tapahtuma yhdessa luokkahuoneessa. Jokainen oli tuonut jotakin syötävää tai juotavaa omasta maastaan tai alueeltaan. Niitä sitten maisteltiin uteliaina. Ainakin espanjalainen kinkku ja venäläiset letut hunajalla tai kaviaarilla(mädillä) olivat suosittuja, samoin saksalaiset kinder-suklaat, ja muutkin karkit. Jokainen kertoi myös mitä oli tuonut. Aika monta vodkapulloa oli eksynyt pöytään myös, mutta niitä ollaan sitten maisteltu koulun ulkopuolella enemmän ;) Kaikkien herkkujen jälkeen ei paljon lounas innostanut joten käytiin pienellä kävelyllä minkä jälkeen saatiin ohjeet kaikkien koulun verkkojuttujen käyttöön. Sitten olikin vapaata ja lähdettiin "omalla porukalla" kaupungille etsimään puhelinliikkeitä ja yhtä ravintolaa. Käytiin nurkan takana siitä ravintolasta mutta ei sitten löydettykään sitä ja mentiin italialaiseen syömään. Keskiviikkona ja torstaina olin kipeänä, mutta onneksi nyt viikonloppuun mennessä oon jo ihan terveenä. Illalla tein yhden oman koulun verkkokurssin tehtävän mikä innosti ihan todella paljon -.- ja pääsi vihdoin vähän lepäämään. 
 
Perjantai  

Perjantaina aamulla käytiin rekisteröitymässä paikallisiksi, ja suunniteltiin lukujärjestyksiämme. Lounaan jälkeen lähdettiin etsimään kaupungin Lidliä, ja löydettiinkin jopa. Itse kävin sen jälkeen vielä matkan varrella isossa marketissa ostamassa sellaista mitä en ollut löytänyt. Puolessa tunnin päästä oli taas mentävä, hienolla junan näköisellä bussilla ajettiin ylös rinnnettä Wernigeroden linnalle jossa meille oli järjestetty kierros ja hienohan se oli, linna kun on ;) Sieltä takaisin tultua vietettiin chilliä iltaa meidän kämpässä, maisteltiin puolalaista vodkaa ja latvialaista mustaviinimarjalikööriä. 

























Lauantai

Tänään sai nukkua, ihanaa. Tosin heräsin aika aikasin puoli kymmeneltä, kävin suihkussa, pesin koneellisen pyykkiä ja katoin muutaman Iholla-jakson. Oltiin sovittu että käydään kaupassa päivällä ja että yks espanjalainen kokkaa meille espanjalaista omelettia. Tehtiin sitä täällä meillä kun taitaa olla yks isoimmista keittiöistä/oleskelutiloista täällä. Sitä kävi aika moni maistelemassa ja maistui kyllä aivan herkulliselle. Ite en tuu varmaan paljon kokkailemaan, ahaha. Ehkä voin joskus mustikkapiirakan vaikka vääntää. Meillä ei oo uunia tässä, mutta yhdellä toisella on. Istuttiin pöydän ääressä monta tuntia, koska sen tekemiseen kului aika monta tuntia aikaa, koska perunat jota siihen tulee viipaloituna paistetaan öljyssä mihin menee aikaa. Nyt parin tunnin ajan ollaan taas omissa oloissamme ja varmaan illalla mennään ulos kaupungille, tai jäädään taas vaan kotia chillaamaan. Huomenna pitäisi olla nimittäin patikointikunnossa;) --Ihan vietettiin taas rennosti iltaa täällä asuntolalla. Ajattelin nyt julkasta tämän postauksen ja kirjotella huomenna patikkaretkestä ja sen lisäks sitten yleisiä fiiliksiä ja muita :).Vaikka en Novaa koskaan kuuntelekaan niin nää Novan youtubekeikat on ihan jees, ainaki PMMP:n ja nyt Haloo Helsingin. Vapaus käteen jää on ihan huippubiisi!

Ihanaa sunnuntaita!

Comments

Popular posts from this blog

Filippiinit 1

Kraków

02.12.2012