Minne menen

Helou!

Tässä tulee siis kuiva infopostaus vaihtokohteesta ;)



Vietän kevätlukukauden 2013 vaihdossa Saksassa. Kouluni on Hochschule Harz - Hochschule für angewandte Wissenschaften (www.hs-harz.de), siis ammattikorkeakoulua vastaava oppilaitos. Koulun kaksi kampusta sijaitsevat Wernigerodessa ja Halberstadtissa, Sachsen-Anhaltin osavaltiossa. Kaupungit ovat lähellä Saksan pohjoisinta vuoristoa, Harzia, noin 30 kilsaa toisistaan. Harzista tulee siis blogin nimi, muunneltuna vähän omalla nimellä/heart-sanalla leikittellen. Harz-Henna-Hearts-Heartz-Hearz. Joo, hyvin fiksu olen :D. 

Sijainti






























Itse tulen asumaan Wernigerodessa. Wernigeroden kampuksella opiskellaan liiketalouteen liittyviä aineita (bisnestä), automatiikkaa ja tietojenkäsittelyä (aka nörttihommia) ja Halberstadtissa taasen hallintoon liittyviä, esim. julkista- ja EU-hallintoa. Asukkaita Wernigerodessa on n. 34 000, eli aika pienestä kaupungista puhutaan, Halberstadt vähän isompi, n. 42 000 asukasta siellä. 

Tässä näkyy lähimpiä isoja kaupunkeja.
 




























Wernigerode on vanhanaikaisempi niin kampukseltaan kuin yleensäkin, ja rinteellä kaupungin yli katsoo Wernigeroden linna. Kaupunki on vanha ja historiallisia näkymiä riittää. Varmasti paljon miellyttävämpi ympäristö kuin jonkun suomalaisen pikkukaupungin viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana rakennetut betonipömpelit. 
 
Harzin alue






























Ylhäällä kuvassa siis tuo vuoristoalue, Brocken on se korkein vuori. Brocken on vähän matalampi kuin Halti. Jeee, pääsee siis taas patikoimaan. Niin, ja meneehän siinä kylän läpi joku jokikin nimeltään Holtemme. Varmasti kuvia räpsin ihan riittämiin maisemista joten jätän googlekuvat nyt siltä osin rauhaan, enkä ala mitään kaupunkien historiaa tähän myöskään kertaamaan, joten tämä info taisi oll tässä. Uskon että vastassa on aika sympaattinen ja vehreä pikkukaupunki, mistä löytyy luonnetta ja tunnelmaa ja pienessä opiskelijakaupungissa on varmaan tiivis opiskelijoitten "yhteisö" myös.

Ja vielä kerran: linna!
 











 

Comments

Popular posts from this blog

Filippiinit 1

Kraków

02.12.2012